Φωτογραφίσεις Έργων Τέχνης

Ο Γιάννης Βαχαρίδης, ενεργός στο χώρο της φωτογραφίας τριάντα χρόνια , αφού ασχολήθηκε με τη διαφημιστική φωτογραφία τα δέκα πρώτα χρόνια και εδραίωσε την παρουσία του στο χώρο, έκανε στροφή προς τη φωτογράφιση έργων τέχνης, μια που η ζωγραφική και γενικότερα τα εικαστικά αποτελούσαν ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.
Με τον Οδυσσέα Βαχαρίδη, συνεργάτη στη δουλειά και συνοδοιπόρο, αριθμούν πλέον στο portfolio τους πολλά έργα διάσημων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων ζωγράφων, συλλογές ιδιωτών και τραπεζών, πολλά γλυπτά και πολυάριθμες εκθέσεις απο γνωστές galleries.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ:

Μουσείο Β+Ε Γουλανδρή Άνδρου – Μουσείο Βορρέ – Μουσείο Μπενάκη – Μουσείο Φρυσίρα – Alpha Bank – Εθνική Τράπεζα – Δημοπρασίες Βέργος – Μιχαλαριάς ART – INTERAMERICAN – Ευρωπαικό Κέντρο Δελφών – Ιδρυμά Κυδωνιέως – Ίδρυμα Θεοχαράκη – Ιδρυμά Τοσίτσα – Ε.Ο.Τ – Εθνική Λυρική Σκηνή – Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών – Οργανισμός Πολιτισμού Σύρου κ.τ.λ.

 
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ:

Πέτρος Βέργος

Αγαπητοί Γιάννη και Οδυσσέα,

Θα ήθελα για µία ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία και τον επαγγελματισµό που επιδεικνύετε κάθε φορά στη διεξαγωγή του καταλόγου µου.

Να είστε πάντα καλά και καλές δουλειές.
Φιλικά,

Πέτρος Βέργος

Μουσείο Φρυσίρα

Υπέροχοι άνθρωποι.

Σοβαροί επαγγελματίες.

Συνεπείς και άψογοι συνεργάτες στην δεκαπενταετή σχέση μας.

Βλάσης Φρυσίρας, Ιδρυτής και πρόεδρος του μουσείου Φρυσίρα

Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Με τον Γιάννη Βαχαρίδη έχουμε μια μακρά επαγγελματική συνεργασία. Και τούτο γιατί η δουλειά του χαρακτηρίζεται από τον επαγγελματισμό και την ποιότητα που προϋποθέτει η ευαίσθητη και τόσο απαιτητική τέχνη του φακού. Η συνέπεια και η ευγένεια είναι επί πλέον αρετές που χαρακτηρίζουν την σχέση μας με τον κύριο Βαχαρίδη. Αυτές είναι και οι προϋποθέσεις που εδραιώνουν άλλωστε μια επαγγελματική σχέση και διασφαλίζουν την συνέχειά της στο χρόνο.

Κυριάκος Κουτσομάλλης
Διευθυντής Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Ίρις Κρητικού

Έχοντας συνεργαστεί επί σειρά ετών με τον Γιάννη και τον Οδυσσέα Βαχαρίδη, δεν μπορώ παρά να επισημάνω τον απόλυτο επαγγελματισμό και την εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια που διακρίνει κάθε φωτογραφική αποτύπωση οιοδήποτε εικαστικού έργου αναλαμβάνουν. Επιπλέον, το σπάνιο ήθος και η πάντοτε θετική τους διάθεση για αρωγή προς κάθε κατεύθυνση, τους καθιστά ιδανικούς συνεργάτες τόσο για τους καλλιτέχνες, τους συλλέκτες και τους γραφίστες-παραγωγούς εντύπων με τους οποίους από κοινού συνεργαζόμαστε, όσο και για εμένα προσωπικά.

Ίρις Κρητικού, Ιστορικός τέχνης – Ανεξάρτητη επιμελήτρια

Αθηνά Σχινά

Ο Γιάννης Βαχαρίδης και ο Οδυσσέας Βαχαρίδης είναι εξαίρετοι φωτογράφοι, όσον αφορά στα έργα τέχνης (όλων των ειδών και κατηγοριών) που με ευκρίνεια, ακρίβεια, αισθαντικότητα, προσοχή και επιμέλεια από καθε άποψη, αποδίδουν στις φωτογραφίες τους!

Διαθέτουν εκσυγχρονισμένο και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, φωτίζουν τα έργα με τον πλέον ιδεώδη τρόπο, χρησιμοποιούν τα κατάλληλα μέσα ανά περίπτωση, δεν φείδονται κόπων και χρόνου, παραδίδοντας την εργασία τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η ποιότητα του αποτελέσματος και η συνέπειά τους, είναι από τα ασυναγώνιστά τους προσόντα! Διαθέτουν σοβαρότητα κι επαγγελματικό ήθος, γνωρίσματα αξιοθαύμαστα, που με τα χρόνια, σπανίζουν!

Τους γνωρίζω πολλά χρόνια κι έχω συνεργαστεί μαζί τους εκατοντάδες φορές, από τις αρχές της δεκαετίας του’ 80 , μέχρι σήμερα, και μάλιστα για έργα ιδιαίτερων δυσκολιών και απαιτήσεων, ανάμεσα στ’ άλλα. Οι φωτογραφίες που παρέδωσαν προς εκτύπωση, ήταν μοναδικές, με πλήρη ικανοποίηση των δημιουργών-καλλιτεχνών, γιατί ξέρουν να σέβονται τα έργα και να τα αναδεικνύουν κατάλληλα!

Η εργασία των συγκεκριμένων φωτογράφων, εξειδικευμένων στα έργα τέχνης, αποτελούν εγγύηση, για την δουλειά μας, όπως επίσης για τους καλλιτέχνες, τους τυπογράφους, τους φιλότεχνους κι όλους όσους εν γένει ασχολούνται σοβαρά με τα έργα τέχνης.

Αθηνά Σχινά, Κριτικός & Ιστορικός Τέχνης

Κώστας Τσόκλης

O
 Γιάννης
 Βαχαρίδης 
είναι
 από
 χρόνια,
 εκτός από
 φωτογράφος
, 
συνεργάτης
 μου.
 Γ
ιατί
 χάρη 
στις
 σωστές
 φωτογραφήσεις
 που
 έκανε 
βοήθησε
 στη
 διάδοση 
του 
έργου
 μου.

Σεμνός 
πάντα
 και 
πρόθυμος,
 υπομονετικός 
στις 
απαιτήσεις 
μου, 
έβρισκε 
πάντα 
τη σωστή 
λύση. 
Μετρημένος, 
χωρίς 
περιττά 
εφέ, 
ποτέ 
δεν 
ξεγέλασε 
το
κοινό,
 ούτε
 αδίκησε

 τον 
καλλιτέχνη.

Ελπίζω 
αυτή 
η 
συνεργασία 
να 
διαρκέσει
 για
 πάντα.

Κώστας 
Τσόκλης

Φωτογράφιση έργων τέχνης και ξενοδοχείων, κατασκευή website